Olaszrizling

Olaszrizling

1 800 Ft (bruttó)
Egységár: 2 400 Ft/liter
Szőlőfajta: Olaszrizling
Évjárat: 2019
Szárazsági kategória: száraz
Termőhely: Balatonfüred, Berekszél-Dűlő
Jellemző: reduktív, jó ivású tartalmas gasztróbor A: 12,5% S: 5,4g/l C: 1g/l
Készítése:

A borvidék meghatározó szőlőfajtájából készülő bor, melyet fiatal ültetvényekről szüretelünk a teljes érettség közelében. Cél a fajtára jellemző friss illatok mellett a markáns savak megőrzése. A bogyók kíméletes feltárása és sajtolása után a borkészítés mindvégig kóracél tartályokban zajlik. Az ülepített must irányított erjesztése alacsony hőfokon megy végbe, így megmaradnak a fajtára jellemző intenzív illatok.

Leírás:

Sárgászöld színű bor, illatában friss, zöldalmás és citrusos jegyekkel. A szájban az ízek ásványosságot tükröznek, feszes savak mellett mégis könnyednek hat. Az Olaszrizling szőlőfajta számunkra olyan, mint egy mesterien megalkotott hangszer. Megszólaltatásához bár sok gyakorlásra és tapasztalatra van szükség, aki azonban megtanul ezen a megbízható hangszeren zenélni, az el tudja játszani a rizling legkülönfélébb dallamait a szeptemberi romantikus zenétől az októberi popzenén át a novemberi rockoperáig.

Ételajánlat:

könnyű előételekhez, zöldséges főételekhez, húsleveshez kitűnő

Olaszrizling DMR

Olaszrizling DMR

4 200 Ft (bruttó)
Egységár: 5 600 Ft/liter
Szőlőfajta: Olaszrizling
Évjárat: 2019
Szárazsági kategória: száraz
Termőhely: Balatonfüred, Berekszél-Dűlő
Jellemző: Nagytestű, karakteres késői szüretelésű fehérbor A: 13,62% S: 6,8g/l C: 2,6 g/l
Készítése:

A borvidék meghatározó szőlőfajtájából készülő bor, melyet 30 éves ültetvényekről szüretelünk. A teljes érettség közelében elvágjuk a kordonkart, aminek következtében a fürtök nem kapnak több tápanyagot és vizet veszítnek. Az így betakarított szőlőszemekben koncentráltan találhatóak az íz-, szín és aromaanyagok.  A bogyók kíméletes feltárása és sajtolása után a borkészítés mindvégig kóracél tartályban zajlik. Az ülepített must irányított erjesztése alacsony hőfokon megy végbe. A fajtára jellemző illatok mellett a DMR technológiának köszönhetően a másodlagos illatok is intenzíven kialakulnak a borban.

Leírás:

Sárgászöld színű bor, illatában telt virágporos, mézes jegyekkel. A szájban az ízek ásványosságot tükröznek, feszes savak mellett mégis könnyednek hat. Az Olaszrizling szőlőfajta számunkra olyan, mint egy mesterien megalkotott hangszer. Megszólaltatásához bár sok gyakorlásra és tapasztalatra van szükség, aki azonban megtanul ezen a megbízható hangszeren zenélni, az el tudja játszani a rizling legkülönfélébb dallamait a szeptemberi romantikus zenétől az októberi popzenén át a novemberi rockoperáig.

Ételajánlat:

A magyar konyha fűszeres, zsíros, pirospaprikás ételeihez vagy akár fűszeres steak-hez is kitűnő kísérő.

Gyusecco

Gyusecco

1 800 Ft (bruttó)
Egységár: 2 400 Ft/liter
Szőlőfajta: Irsai Olivér
Évjárat: 2019
Szárazsági kategória: száraz
Termőhely: Balatonszőlős
Jellemző: könnyű, jóivású, illatos gyöngyözőbor A: 10,34% S: 4,2g/l C: 0,5g/l
Készítése:

Az egészséges szőlőszemek gyors feltárása és a kíméletes préselés során nyert mustot azonnal hűtjük és ülepítjük. Az irányítottan alacsony hőmérsékletű alkoholos erjedést követően az újborban már érezhető a szőlőfajtára jellemző intenzív illatkavalkád. A szűrt és nulla fok közelébe hűtött borba egy kézi szaturálóval 2,5 bar szénsavat nyeletünk és így palackozzuk.

Leírás:

Világossárga színű, kitöltéskor enyhén gyöngyöző alacsony alkoholtartalmú secco. A teljesen száraz gyöngyözőborban az intenzív virágillatokat, a szellős kortyban lévő buborékok teszik izgalmassá. Jól behűtve könnyű, egész éven át minden alkalomhoz fogyasztható üdítőital.

Ételajánlat:

A 10,5 % alkoholtartalom és az intenzív parfümös illatok miatt a hideg előételek, saláták, és könnyedebb zöldséges ételek kitűnő kiegészítője. A legjobb párosítást azonban a borral készített desszertekkel érhetjük el.

Bio Solaris

Bio Solaris

7 500 Ft (bruttó)
Egységár: 15 000 Ft/liter
Szőlőfajta: Solaris
Évjárat: 2016
Szárazsági kategória: száraz
Termőhely: Balatonfüred, Vörösmál-Dűlő
Jellemző: Nagy testű, intenzív, sűrű textúrájú nagybor A: 15,12% S: 6,7g/l C: 1,2g/l
Készítése:

Szeptember elején nagyon magas cukorfokkal szüreteltük a teljesen egészséges szőlőfürtüket, melyekből a pár órás cefreáztatás után gyorsan és kíméletesen préseltül ki a sötétsárga szőlőlevet. Az ülepített must egyenletesen erjedt és a magas beltartalomnak köszönhetően egy hosszú ideig eltartható nagy testű bort sikerült készítenünk.

Leírás:

Illatában egyértelműen megjelennek a Solaris szőlőfajtára jellemző aromák, kóstoláskor azonban a termőhely és az évjárat ami a bort a legnagyobbak közé sorolja. A magas alkoholtartalmat az ásványok, a magas cukor és savtartalom jól alátámasztja. A korty hosszú, a bor sűrű textúrája másodpercekig a nyelvünkön marad. Kétségtelenül az alkalmak bora.

Ételajánlat:

Paprikás, zsírosabb, fűszeresebb ételekhez kiváló kiegészítő. A sajtok közül a hosszan érlelt vagy a kékpenészes sajtok tudják vele felvenni a versenyt.

Gyukli Bio Solaris

Gyukli Bio Solaris

4 500 Ft (bruttó)
Egységár: 6 000 Ft/liter
Szőlőfajta: Solaris
Évjárat: 2018
Szárazsági kategória: száraz
Termőhely: Balatonfüred, Vörösmál-Dűlő
Jellemző: exotikus illatú, sűrű textúrájú, nagy testű reduktív fehér biobor A: 14,63% S: 6,8g/l C: 1,4g/l
Készítése:

A Solaris egy gombás betegségeknek ellenálló szőlőfajta. A fajtával 2010 óta mind a szőlőben, mind pedig a pincében kemikáliák teljes kizárásával gazdálkodunk. A tökéletesen beérett szőlőfürtöket már egy júliusi hajnalban elkezdtük kézzel betakarítani. Az extrém korai szüret ellenére elképesztő magas cukor és savtartalmakat mértünk a friss mustban. Acéltartályban irányított erjesztés mellett a fajtától elvárható kiemelkedő minőség született.

Leírás:

A friss borban az exotikus gyümölcsök aromái tobzódnak a pohárban. A licsi, ananász, mangó kavalkádot a határozott savgerinc támasztja meg kóstoláskor. Az ültetvény 10 évesen kezd beállni, ezért hosszan tart a korty, a nyelvünk minden pontján érezhető a magas beltartalom. Meggyőző sűrűségű, mégsem tolakodó textúrájú. Aromájában elegáns, összetett, fogyasztáskor nagy benyomást keltő bor.

Ételajánlat:

Teljes kiőrlésű lisztből készült narancslekváros palacsintát ajánlunk hozzá, reszelt fekete csokoládéval és vörös borssal.

Gyukli Bio Solaris

Gyukli Bio Solaris

4 500 Ft (bruttó)
Egységár: 6 000 Ft/liter
Szőlőfajta: Solaris
Évjárat: 2019
Szárazsági kategória: száraz
Termőhely: Balatonfüred, Vörösmál-Dűlő
Jellemző: exotikus illatú, sűrű textúrájú, nagy testű reduktív fehér biobor A: 14,37% S: 7,8g/l C: 6,9g/l
Készítése:

A Solaris egy gombás betegségeknek ellenálló szőlőfajta. A fajtával 2010 óta mind a szőlőben, mind pedig a pincében kemikáliák teljes kizárásával gazdálkodunk. A tökéletesen beérett szőlőfürtöket egy augusztus végi hajnalon elkezdtük kézzel betakarítani. A korai szüret ellenére elképesztő magas cukor és savtartalmakat mértünk a friss mustban. Acéltartályban irányított erjesztés mellett a fajtától elvárható kiemelkedő minőség született.

Leírás:

A friss borban az exotikus gyümölcsök aromái fedezhetőek a pohárban. Bár illatban visszafogottabb a 2018-as évjáratnál, a licsi, ananász, maracuja kavalkádot a határozott savgerinc támasztja meg kóstoláskor. Az ültetvény 10 évesen kezd beállni, ezért hosszan tart a korty, a nyelvünk minden pontján érezhető a magas beltartalom. Meggyőző sűrűségű, mégsem tolakodó textúrájú. Aromájában elegáns, összetett, fogyasztáskor nagy benyomást keltő bor.

Ételajánlat:

Teljes kiőrlésű lisztből készült narancslekváros palacsintát ajánlunk hozzá, reszelt fekete csokoládéval és vörös borssal.

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó Tovább - More