Olaszrizling

Olaszrizling

1 800 Ft (bruttó)
Egységár: 2 400 Ft/liter
Szőlőfajta: Olaszrizling
Évjárat: 2019
Szárazsági kategória: száraz
Termőhely: Balatonfüred, Berekszél-Dűlő
Jellemző: reduktív, jó ivású tartalmas gasztróbor A: 12,5% S: 5,4g/l C: 1g/l
Készítése:

A borvidék meghatározó szőlőfajtájából készülő bor, melyet fiatal ültetvényekről szüretelünk a teljes érettség közelében. Cél a fajtára jellemző friss illatok mellett a markáns savak megőrzése. A bogyók kíméletes feltárása és sajtolása után a borkészítés mindvégig kóracél tartályokban zajlik. Az ülepített must irányított erjesztése alacsony hőfokon megy végbe, így megmaradnak a fajtára jellemző intenzív illatok.

Leírás:

Sárgászöld színű bor, illatában friss, zöldalmás és citrusos jegyekkel. A szájban az ízek ásványosságot tükröznek, feszes savak mellett mégis könnyednek hat. Az Olaszrizling szőlőfajta számunkra olyan, mint egy mesterien megalkotott hangszer. Megszólaltatásához bár sok gyakorlásra és tapasztalatra van szükség, aki azonban megtanul ezen a megbízható hangszeren zenélni, az el tudja játszani a rizling legkülönfélébb dallamait a szeptemberi romantikus zenétől az októberi popzenén át a novemberi rockoperáig.

Ételajánlat:

könnyű előételekhez, zöldséges főételekhez, húsleveshez kitűnő

Olaszrizling DMR

Olaszrizling DMR

4 200 Ft (bruttó)
Egységár: 5 600 Ft/liter
Szőlőfajta: Olaszrizling
Évjárat: 2019
Szárazsági kategória: száraz
Termőhely: Balatonfüred, Berekszél-Dűlő
Jellemző: Nagytestű, karakteres késői szüretelésű fehérbor A: 13,62% S: 6,8g/l C: 2,6 g/l
Készítése:

A borvidék meghatározó szőlőfajtájából készülő bor, melyet 30 éves ültetvényekről szüretelünk. A teljes érettség közelében elvágjuk a kordonkart, aminek következtében a fürtök nem kapnak több tápanyagot és vizet veszítnek. Az így betakarított szőlőszemekben koncentráltan találhatóak az íz-, szín és aromaanyagok.  A bogyók kíméletes feltárása és sajtolása után a borkészítés mindvégig kóracél tartályban zajlik. Az ülepített must irányított erjesztése alacsony hőfokon megy végbe. A fajtára jellemző illatok mellett a DMR technológiának köszönhetően a másodlagos illatok is intenzíven kialakulnak a borban.

Leírás:

Sárgászöld színű bor, illatában telt virágporos, mézes jegyekkel. A szájban az ízek ásványosságot tükröznek, feszes savak mellett mégis könnyednek hat. Az Olaszrizling szőlőfajta számunkra olyan, mint egy mesterien megalkotott hangszer. Megszólaltatásához bár sok gyakorlásra és tapasztalatra van szükség, aki azonban megtanul ezen a megbízható hangszeren zenélni, az el tudja játszani a rizling legkülönfélébb dallamait a szeptemberi romantikus zenétől az októberi popzenén át a novemberi rockoperáig.

Ételajánlat:

A magyar konyha fűszeres, zsíros, pirospaprikás ételeihez vagy akár fűszeres steak-hez is kitűnő kísérő.

Szuperhold Olaszrizling Prémium

Szuperhold Olaszrizling Prémium

3 150 Ft (bruttó)
Egységár: 4 200 Ft/liter
Szőlőfajta: Olaszrizling
Évjárat: 2016
Szárazsági kategória: száraz
Termőhely: Nivegy-völgy, Tagyon-hegy
Jellemző: nagyhordós érlelésű, oxidatív, nagy testű fehérbor A: 12,1% S: 5,6g/l C: 1,3g/l
Készítése:

A szuperhold jelenség kísérte azt a fagyos novemberi hajnalt, amikor elkezdtük a túlérett szőlőfürtök betakarítását. A tagyoni termőhely adottságainak köszönhetően a késői szüreti időpont ellenére a töppedésnek induló szőlőszemeben megmaradtak a savak. A szárazra kierjedt újbort nagyfahordóban érleltük egy évig. A fél éves palackos érlelést kezdtük el az 1350 palack prémium bor értékesítését.

Leírás:

Halványsárga színű, sűrűbb textúrájú bor. Illatában a karakteres fajtajegyeket a hordós érlelés illatai támasztják meg. A szuperhold és a telihold jelenség közelében a mágneses erők miatt a víz és a különböző tápanyagok a földfelszín közelébe vándorolnak. Ennek a bornak a kortyában a termőhely ásványai egyértelműen jelzik, hogy a szőlő minden számára fontos mikro- és makroelemet fel tudott venni a talajból. A bor kiválóan mutatja be a szőlőfajta és a termőhely közötti összhangot.

Ételajánlat:

Nehezebb húsos, zsíros főételeket kiválóan egészít ki a robosztus bor utáni hosszú korty.

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

2 450 Ft (bruttó)
Egységár: 3 267 Ft/liter
Szőlőfajta: Sauvignon Blanc
Évjárat: 2019
Szárazsági kategória: száraz
Termőhely: Balatonfüred, Vörösmál-Dűlő
Jellemző: közepes testű, intenzív illatú reduktív gasztróbor A: 13,6% S: 6,4g/l C: 1g/l
Készítése:

A szüret lehetőség szerint több körben történik. Először a ropogós savakért szüretelünk, majd egy-két héttel később a kicsit túlérett bogyókban az illatanyagok kialakulása határozza meg a második bor karakterét. A két bort megfelelően összeházasítva születik meg az igazi egyensúlyban lévő Sauvignon Blanc borunk.

Leírás:

A 6 órás cefreáztatásnak és a hűtött erjesztésnek köszönhetően karakteres, könnyen felismerhető egresre, bodzára, grape-fruitra emlékeztető aromák dominálnak a bor illatában. A első körös szüretnek köszönhetően a behízelgő illatokat határozott savgerinc teszi teljessé kóstoláskor. Ennek köszönhetően a bor íze a kóstolás után hosszú ideig a szánkban marad.

Ételajánlat:

Natúr csirkehúsokhoz, friss salátákhoz, halakhoz, rákhoz, osztrigához, mascarpone sajtokhoz, citromtortához kiváló

Gyusecco

Gyusecco

1 800 Ft (bruttó)
Egységár: 2 400 Ft/liter
Szőlőfajta: Irsai Olivér
Évjárat: 2019
Szárazsági kategória: száraz
Termőhely: Balatonszőlős
Jellemző: könnyű, jóivású, illatos gyöngyözőbor A: 10,34% S: 4,2g/l C: 0,5g/l
Készítése:

Az egészséges szőlőszemek gyors feltárása és a kíméletes préselés során nyert mustot azonnal hűtjük és ülepítjük. Az irányítottan alacsony hőmérsékletű alkoholos erjedést követően az újborban már érezhető a szőlőfajtára jellemző intenzív illatkavalkád. A szűrt és nulla fok közelébe hűtött borba egy kézi szaturálóval 2,5 bar szénsavat nyeletünk és így palackozzuk.

Leírás:

Világossárga színű, kitöltéskor enyhén gyöngyöző alacsony alkoholtartalmú secco. A teljesen száraz gyöngyözőborban az intenzív virágillatokat, a szellős kortyban lévő buborékok teszik izgalmassá. Jól behűtve könnyű, egész éven át minden alkalomhoz fogyasztható üdítőital.

Ételajánlat:

A 10,5 % alkoholtartalom és az intenzív parfümös illatok miatt a hideg előételek, saláták, és könnyedebb zöldséges ételek kitűnő kiegészítője. A legjobb párosítást azonban a borral készített desszertekkel érhetjük el.

Bio Füredgyöngye

Bio Füredgyöngye

2 450 Ft (bruttó)
Egységár: 3 267 Ft/liter
Elfogyott
Szőlőfajta: Füredgyöngye
Évjárat: 2019
Szárazsági kategória: száraz
Termőhely: Balatonfüred, Vörösmál-Dűlő
Jellemző: Reduktív, lágy savú, illatos könnyű fehérbor
Készítése:

Dr Csizmazia Darab József, Balatonfüred szülöttje, a legnagyobb magyar szőlőnemesítő egyik rezisztens fajtája. A 2019-es évjárat az első termése a kísérleti ültetvénynek. A bor nekünk is meglepetés, ugyanis korábban soha nem készült még forgalmi tétel ebből a hánytatott sorsú 1960-ban nemesített fajtából. A hosszúkás, csüngő fürtöket teljes érettségben szüreteltük augusztusban, majd a gyors feldolgozást követően, hűtött erjesztéssel, kóracél tartályban készítettük el a bort. Fontosnak tartottuk ezáltal kiemelni a nemesítő által megfogalmazott finom illatokat a borban. A palack címkéjét Pálffy Károly, balatonfüredi festőművész barátunk álmodta meg

Leírás:

Sárgás színű bor, illatai enyhén muskotályos jellegűek, a lágy savai miatt könnyű fogyasztású. A gyomorégéstől való félelem miatt, sok borbarátunk az édesebb borokat helyezi előtérbe tévesen. A maradékcukros borokban az egyensúlyos savcukor érzet miatt, rendre magasabb a sav, mint a száraz társaikban. Nekik a Füredgyöngyét ajánljuk fogyasztásra.

Ételajánlat:

Salátákhoz, hideg gyümölcshöz, zöldséges előételekhez és levesekhez, friss és gomolya sajtokhoz, alkalmi csipegetős ételekhez (fingerfood) a legjobb kiegészítő.

Feketefehér

Feketefehér

2 450 Ft (bruttó)
Egységár: 3 267 Ft/liter
Szőlőfajta: Kékfrankos
Évjárat: 2019
Szárazsági kategória: száraz
Termőhely: Balatonfüred, Vörösmál-Dűlő
Jellemző: reduktív, savhangsúlyos, karakteres fehérbor
Készítése:

Fehérbor technológiával készített Kékfrankos. Tudatosan olyan klónt telepítettünk, amely az érés során a bogyóhéjba kevés színanyagot, de elképesztően sok aromaanyagot termel. Így az optimálisan érett szőlőszemekből, a bogyók feltárása után a présből a sajtolás előtti színlevelet különválasztva fehérbort tudtunk készíteni.

Leírás:

Színében halvány pink beütésű fehérbor, melynek illatai a Kékfrankos rozé fűszerességét idézik. A szőlő feldolgozása során a színlében általában magasabb a savtartalom, mint a préslében. A Feketefehér borunkat a színe mellett ez a karakteres savszerkezet teszi izgalmassá, eltarthatóvá és különlegessé. Régi vágyunk vált valóra ezzel a borral. A borvidék meghatározó szőlőfajtájának, a Kékfrankosnak mind a három arcát be tudjuk mutatni a fehér, rozé és vörösborunkkal.

Ételajánlat:

A bor, határozott savgerinccel és a fajtához méltó fűszerességgel olyan ételek kísérője, melyek a magyaros konyhában gyakran előfordulnak. Zsíros, fűszeres, csípős ételeket kiválóan kiegészít. Azonban egyedülállósága miatt, önállóan vagy fröccsben is kiválóan szerepel.

Bio Hibernal

Bio Hibernal

3 150 Ft (bruttó)
Egységár: 4 200 Ft/liter
Elfogyott
Szőlőfajta: Hibernal
Évjárat: 2019
Szárazsági kategória: száraz
Termőhely: Balatonfüred, Baricska-Dűlő
Jellemző: reduktív, illatos tartalmas fehérbor
Készítése:

Németországban nemesített szőlőfajta, mely elsődleges illatai tipikusan az új-zélandi Sauvignon Blanc-okat juttatják eszünkbe.  A bogyók kíméletes feltárása és sajtolása után a borkészítés mindvégig kóracél tartályban zajlott. Az ülepített must irányított erjesztése alacsony hőfokon megy végbe, így megmaradnak a fajtára jellemző intenzív illatok. A kísérleti ültetvényünk első termésének kóstolását annyira élveztük, hogy mindössze 200 palacknyi készült belőle a fogyasztók számára. Ezek a palackok kizárólag a borászatunknál kaphatók a készlet erejéig.

Leírás:

Halványsárga színű bor, illatában kirobbanóan friss, a Sauvignon Blanc-ra emlékeztető illatjegyekkel. Nem a vágott füves vegetális, hanem inkább a bodzavirágos, licsis illatok fedezhetőek fel a Hibernal borban. Ahogy melegszik a pohárban igazi trópusi gyümölcs bomba.
A szájban az ízek ásványosságot tükröznek, feszes savaknak köszönhetően komoly benyomást kelt.

Ételajánlat:

A petrezselyem, menta, bazsalikom, rozmaring típusú konyhai zöldfűszerekkel készülő ételeket nagyon szereti a Hibernal bor. Könnyedebb fehér és szárnyashúsokhoz, valamint a hal és tengeri ételekhez jól harmonizál. Sült zöldségek, saláták, kecskesajt, spárga mellé is kiváló kísérő.

Bio Solaris

Bio Solaris

7 500 Ft (bruttó)
Egységár: 15 000 Ft/liter
Szőlőfajta: Solaris
Évjárat: 2016
Szárazsági kategória: száraz
Termőhely: Balatonfüred, Vörösmál-Dűlő
Jellemző: Nagy testű, intenzív, sűrű textúrájú nagybor A: 15,12% S: 6,7g/l C: 1,2g/l
Készítése:

Szeptember elején nagyon magas cukorfokkal szüreteltük a teljesen egészséges szőlőfürtüket, melyekből a pár órás cefreáztatás után gyorsan és kíméletesen préseltül ki a sötétsárga szőlőlevet. Az ülepített must egyenletesen erjedt és a magas beltartalomnak köszönhetően egy hosszú ideig eltartható nagy testű bort sikerült készítenünk.

Leírás:

Illatában egyértelműen megjelennek a Solaris szőlőfajtára jellemző aromák, kóstoláskor azonban a termőhely és az évjárat ami a bort a legnagyobbak közé sorolja. A magas alkoholtartalmat az ásványok, a magas cukor és savtartalom jól alátámasztja. A korty hosszú, a bor sűrű textúrája másodpercekig a nyelvünkön marad. Kétségtelenül az alkalmak bora.

Ételajánlat:

Paprikás, zsírosabb, fűszeresebb ételekhez kiváló kiegészítő. A sajtok közül a hosszan érlelt vagy a kékpenészes sajtok tudják vele felvenni a versenyt.

Gyukli Bio Solaris

Gyukli Bio Solaris

4 500 Ft (bruttó)
Egységár: 6 000 Ft/liter
Szőlőfajta: Solaris
Évjárat: 2018
Szárazsági kategória: száraz
Termőhely: Balatonfüred, Vörösmál-Dűlő
Jellemző: exotikus illatú, sűrű textúrájú, nagy testű reduktív fehér biobor A: 14,63% S: 6,8g/l C: 1,4g/l
Készítése:

A Solaris egy gombás betegségeknek ellenálló szőlőfajta. A fajtával 2010 óta mind a szőlőben, mind pedig a pincében kemikáliák teljes kizárásával gazdálkodunk. A tökéletesen beérett szőlőfürtöket már egy júliusi hajnalban elkezdtük kézzel betakarítani. Az extrém korai szüret ellenére elképesztő magas cukor és savtartalmakat mértünk a friss mustban. Acéltartályban irányított erjesztés mellett a fajtától elvárható kiemelkedő minőség született.

Leírás:

A friss borban az exotikus gyümölcsök aromái tobzódnak a pohárban. A licsi, ananász, mangó kavalkádot a határozott savgerinc támasztja meg kóstoláskor. Az ültetvény 10 évesen kezd beállni, ezért hosszan tart a korty, a nyelvünk minden pontján érezhető a magas beltartalom. Meggyőző sűrűségű, mégsem tolakodó textúrájú. Aromájában elegáns, összetett, fogyasztáskor nagy benyomást keltő bor.

Ételajánlat:

Teljes kiőrlésű lisztből készült narancslekváros palacsintát ajánlunk hozzá, reszelt fekete csokoládéval és vörös borssal.

Gyukli Bio Solaris

Gyukli Bio Solaris

4 500 Ft (bruttó)
Egységár: 6 000 Ft/liter
Szőlőfajta: Solaris
Évjárat: 2019
Szárazsági kategória: száraz
Termőhely: Balatonfüred, Vörösmál-Dűlő
Jellemző: exotikus illatú, sűrű textúrájú, nagy testű reduktív fehér biobor A: 14,37% S: 7,8g/l C: 6,9g/l
Készítése:

A Solaris egy gombás betegségeknek ellenálló szőlőfajta. A fajtával 2010 óta mind a szőlőben, mind pedig a pincében kemikáliák teljes kizárásával gazdálkodunk. A tökéletesen beérett szőlőfürtöket már egy júliusi hajnalban elkezdtük kézzel betakarítani. Az augusztus végi szüret ellenére elképesztő magas cukor és savtartalmakat mértünk a friss mustban. Acéltartályban irányított erjesztés mellett a fajtától elvárható kiemelkedő minőség született.

Leírás:

A friss borban az exotikus gyümölcsök aromái fedezhetőek a pohárban. Bár illatban visszafogottabb a 2018-as évjáratnál, a licsi, ananász, maracuja kavalkádot a határozott savgerinc támasztja meg kóstoláskor. Az ültetvény 10 évesen kezd beállni, ezért hosszan tart a korty, a nyelvünk minden pontján érezhető a magas beltartalom. Meggyőző sűrűségű, mégsem tolakodó textúrájú. Aromájában elegáns, összetett, fogyasztáskor nagy benyomást keltő bor.

Ételajánlat:

Teljes kiőrlésű lisztből készült narancslekváros palacsintát ajánlunk hozzá, reszelt fekete csokoládéval és vörös borssal.

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó Tovább - More