Rólunk

Rólunk

Az ismert fajták mellett óriási hangsúlyt fektetünk a gombás betegségeknek ellenálló szőlőfajtákból készülő borokra is. Az elmúlt évek kísérleti szőlőtelepítéseivel a gombarezisztens fajták térnyerését, talajművelési módokat és olyan zöldtakaró menedzsmentet valósítottunk meg, melyek az ökológiai szőlészet jegyében a borvidékben rejlő adottságokhoz még jobban illeszkedve emelik a térség idegenforgalmi jelentőségét.

A balatonfüredi borászatunk közelében található 5 hektárnyi ültetvényeinken 100% ökológiai szőlőművelést folytatunk. Ezen ültetvények felén gombás betegségeknek ellenálló fajtákból készítünk kiemelkedő minőségű borokat. Kínálatunkban megtalálható a könnyű nyári illatos szomjoltó gyöngyözőbor, a termőhelyet bemutató tartalmas fehérbor vagy akár a barrique hordóban érlelt komplex vörösbor is. Borainkkal a Balatonfüred-Csopaki borvidék adottságainak és a vegyszermentes gazdálkodásban rejlő potenciálnak páratlan kombinációi születnek meg évről-évre.

Értékeljük az egyes dűlők üzenetét, és figyelünk a szőlőfajtákban rejlő sokszínűségre is. A boraink és szőlőmagtermékeink rendszeres ellenőrzés mellett „Bio” certifikációval, az „Európai Vegetáriánus Védjegy” és az "Éltető Balaton-felvidék" tanúsítványával kerülnek forgalomba. A vegyszermentes gazdálkodás, a talaj és a szőlőnövény tisztelete, az adalékanyag nélküli pincetechnológia mind visszaköszönnek a Gyukli borok íz- és illatvilágában.

Hiszünk a régióban, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a helyi értékesítésre, a partnerkapcsolatokra és a rövid ellátási láncra az élet minden területén. Mind a szőlőművelés, mind pedig a borkészítés során bevontuk a környezetkímélő, valamint a megújuló erőforrásokat hasznosító technológiákat, ezáltal az ökológiai lábnyomunk évről-évre csökken. Munkatársainkkal közösen hiszünk a munkában, szeretjük a bort és szenvedélyünk a természet.