Borkóstoló

1, Vezetett borkóstoló

A vezetett kóstolóinkat 10 főtől indítjuk, mely során a borászat egyik munkatársa a borok bemutatása mellett elkalauzolja a vendégeinket az ökológiai szőlőművelés és borkészítés rejtelmeibe. A borteraszon 60 főig tudunk kényelmesen vendégeket fogadni. Mivel számunkra a másnapi munka korán kezdődik, így szívesen vesszük, ha a kóstoló legkésőbb 19.00 órakor elkezdődik.

A tapasztalatot, melyet a szőlőművelés és borkészítés során szereztünk az elmúlt évtizedekben, szívesen osztjuk meg az érdeklődőkkel. A borkóstolóink során ismertetjük a balatonfüredi régió hagyományos és új szőlőfajtáit, bemutatjuk a szakmai kihívást jelentő feladatokat, szót ejtünk az ökológiai gazdálkodás lehetőségéről, a bio és a vegán minősítések jelentőségéről. Egyedi igényekre is nyitottak vagyunk, de legtöbbször a következő két ajánlatuk nyeri el a borkedvelők tetszését:

5 tételes borsor (6500 Ft/fő)

Ez a kóstolósorunk egy két órás betekintést nyújt abba a vegyszermentes gondolkodásba, mely során a Balatonfüred-csopaki borvidék 5 különböző arcát tudjuk bemutatni.

Gyukli Pincészet, Balatonfüred

Gyukli Pincészet, Balatonfüred

7 tételes borsor (8000 Ft/fő)

Ez a kóstolósor részletesen mutatja be a balatoni fajtákban és termőhelyben rejlő potenciált. A szakmailag helyes sorrendben összeválogatott borok az organikus borkészítés mestersége és fogyasztók igényeinek tökéletes összehangolásáról szólnak.

2, Borkóstoló sorok (Flight-ok)

A Flight-okat azoknak állítottunk össze, akik nem szeretnének vezetett kóstolót, de mégis egy kiválasztott tematika mentén, szakmailag helyes sorrendben szeretnének végigkóstolni a borainkat.

Olaszrizling borsor (Olaszrizling Flight) 5 tétel
4*1 dl / 3500 Ft

Nemzetközi borsor (International Flight) 7 tétel
7*1 dl / 6000 Ft

Rezisztens borsor (PIWI Flight) 5 tétel
5*1 dl / 5000 Ft

Vörös Hármas borsor (Red Trio Flight) 3 tétel
3*1 dl / 4000 Ft

Gyukli Pincészet, Balatonfüred

3, Ártábla

Gyukli Pincészet, Balatonfüred

Lehetőség van továbbá arra is, hogy az asztalokon kihelyezett árlista alapján poharazva vagy akár palackra is kérjék a vendégeink az asztalra a borokat. Ebben az esetben mindenki más-más tételeket tud lekóstolni.

Igény esetén házi finomságokból összeállított hidegtállal is kedveskedünk. Friss kenyér, paradicsom, paprika, hagyma (lehetőség szerint a kertünkből), házi füstölt termékek, mint kolbász, sonka, sajt. A hidegtálat vegetáriánus vagy vegan változatban is elkészítjük.

A hidegtál ára 4500 Ft/fő

Gyukli Pincészet, Balatonfüred

Gyukli Pincészet, Balatonfüred

Gyerekeket és kutyákat felügyelet mellett szívesen látunk a pincénk udvarán.

A kóstolóra az érkezéshez és a biztonságos hazajutáshoz a Jocibusz tud segítséget nyújtani 8, 16 vagy akár 28 személyes minibuszokkal.

Egyeztessen velünk időpontot a info@gyukli.hu címen!

Örömmel fogadjuk a látogatását!

"Bort inni jó.
Nemcsak azért, mert jótékony hatással van a szervezetre, hanem azért is, mert jó beszélgetések, emlékezetes esték és bölcs gondolatok nem születhetnek nélküle."