Bio Hibernal 2022

Bio Hibernal
Ár: 5 200 Ft (bruttó)
Egységár: 6 933 Ft/liter

Bio Hibernal 2022

Németországban nemesített szőlőfajta, mely elsődleges illatai tipikusan az új-zélandi Sauvignon Blanc-okat juttatják eszünkbe.  A bogyók kíméletes feltárása és sajtolása után a borkészítés mindvégig kóracél tartályban zajlott. Az ülepített must irányított erjesztése alacsony hőfokon megy végbe, így megmaradnak a fajtára jellemző intenzív illatok. A kísérleti ültetvényünk 2022-es negyedik termésének kóstolását annyira élveztük, hogy mindössze 400 palacknyi készült belőle a fogyasztók számára. Ezek a palackok kizárólag a borászatunknál kaphatók a készlet erejéig.

Szőlőfajta
Hibernal
Évjárat
2022
Szárazsági kategória
száraz
Termőhely
Balatonfüred, Baricska-Dűlő
Jellemző
Intenzív illatú, sűrű textúrájú, ásványos, komplex fehérbor A: 12,06 % S: 7,4 g/l C:5,5 g/l

Leírás

Halványsárga színű bor, illatában kirobbanóan friss, a Sauvignon Blanc-ra emlékeztető illatjegyekkel. Nem a vágott füves vegetális, hanem inkább a bodzavirágos, licsis illatok fedezhetőek fel a Hibernal borban. Ahogy melegszik a pohárban igazi trópusi gyümölcs bomba. A szájban az ízek ásványosságot tükröznek, feszes savaknak köszönhetően komoly benyomást kelt.

Ételajánlat

A petrezselyem, menta, bazsalikom, rozmaring típusú konyhai zöldfűszerekkel készülő ételeket nagyon szereti a Hibernal bor. Könnyedebb fehér és szárnyashúsokhoz, valamint a hal és tengeri ételekhez jól harmonizál. Sült zöldségek, saláták, kecskesajt, spárga mellé is kiváló kísérő.