Bio Hibernal

Bio Hibernal

2019
Szőlőfajta: Hibernal
Szárazsági kategória: száraz
Termőhely: Balatonfüred, Baricska-Dűlő
Jellemző: reduktív, illatos tartalmas fehérbor
Elfogyott

Németországban nemesített szőlőfajta, mely elsődleges illatai tipikusan az új-zélandi Sauvignon Blanc-okat juttatják eszünkbe.  A bogyók kíméletes feltárása és sajtolása után a borkészítés mindvégig kóracél tartályban zajlott. Az ülepített must irányított erjesztése alacsony hőfokon megy végbe, így megmaradnak a fajtára jellemző intenzív illatok. A kísérleti ültetvényünk első termésének kóstolását annyira élveztük, hogy mindössze 200 palacknyi készült belőle a fogyasztók számára. Ezek a palackok kizárólag a borászatunknál kaphatók a készlet erejéig.

Leírás

Halványsárga színű bor, illatában kirobbanóan friss, a Sauvignon Blanc-ra emlékeztető illatjegyekkel. Nem a vágott füves vegetális, hanem inkább a bodzavirágos, licsis illatok fedezhetőek fel a Hibernal borban. Ahogy melegszik a pohárban igazi trópusi gyümölcs bomba.
A szájban az ízek ásványosságot tükröznek, feszes savaknak köszönhetően komoly benyomást kelt.

Ételajánlat

A petrezselyem, menta, bazsalikom, rozmaring típusú konyhai zöldfűszerekkel készülő ételeket nagyon szereti a Hibernal bor. Könnyedebb fehér és szárnyashúsokhoz, valamint a hal és tengeri ételekhez jól harmonizál. Sült zöldségek, saláták, kecskesajt, spárga mellé is kiváló kísérő.

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó Tovább - More