Gyusecco

Gyusecco

2019
Szőlőfajta: Irsai Olivér
Szárazsági kategória: száraz
Termőhely: Balatonszőlős
Jellemző: könnyű, jóivású, illatos gyöngyözőbor A: 10,34% S: 4,2g/l C: 0,5g/l

Ár: 1 800 Ft (bruttó)

Az egészséges szőlőszemek gyors feltárása és a kíméletes préselés során nyert mustot azonnal hűtjük és ülepítjük. Az irányítottan alacsony hőmérsékletű alkoholos erjedést követően az újborban már érezhető a szőlőfajtára jellemző intenzív illatkavalkád. A szűrt és nulla fok közelébe hűtött borba egy kézi szaturálóval 2,5 bar szénsavat nyeletünk és így palackozzuk.

Leírás

Világossárga színű, kitöltéskor enyhén gyöngyöző alacsony alkoholtartalmú secco. A teljesen száraz gyöngyözőborban az intenzív virágillatokat, a szellős kortyban lévő buborékok teszik izgalmassá. Jól behűtve könnyű, egész éven át minden alkalomhoz fogyasztható üdítőital.

Ételajánlat

A 10,5 % alkoholtartalom és az intenzív parfümös illatok miatt a hideg előételek, saláták, és könnyedebb zöldséges ételek kitűnő kiegészítője. A legjobb párosítást azonban a borral készített desszertekkel érhetjük el.

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó Tovább - More