Filigrán - Kékfrankos Rozé

Filigrán - Kékfrankos Rozé

1 800 Ft (bruttó)
Egységár: 2 400 Ft/liter
Szőlőfajta: Kékfrankos
Évjárat: 2019
Szárazsági kategória: száraz
Termőhely: Balatonfüred, Vörösmál-Dűlő
Jellemző: Ropogós savú, friss, dinamikus közepes testű rozébor A: 12,3% S: 5,4g/l C: 0,8g/l
Készítése:

A teljes érettségben lévő egészséges szőlőszemeket a feltárás után pár órára ázni hagytuk, majd kíméletesen préseltük. A musttisztítás és az irányított hűtött erjesztés  végére az újborban már megjelentek az intenzív friss illatok.

Leírás:

Halvány hagymahéj szín, ropogós savak, illata játékos és behízelgő. A Kékfrankos fűszeressége keveredik a mezei virágok mézes illatával. A korty telt, krémes és hosszú, enyhe zárványszénsavval. A friss, reduktív Kékfrankos rozé boraink hosszú évek óta a nyári beszélgetések legjobb kísérői.

Ételajánlat:

Könnyű hideg előételek, zöldséges levelek, liba és kacsaételek, valamint friss sajttal készült ételek páratlan kísérője.

Kékfrankos prémium

Kékfrankos prémium

2 800 Ft (bruttó)
Egységár: 3 733 Ft/liter
Szőlőfajta: Kékfrankos
Évjárat: 2018
Szárazsági kategória: száraz
Termőhely: Balatonfüred, Vörösmál-Dűlő
Jellemző: Közepes testű, fűszeres, fajtakarakteres vörösbor A: 14,17% S: 6,2g/l C: 0,9g/l
Készítése:

1,5 kg-os tőkekorlátozást követően, a balatonfüredi Vörösmál-Dűlő túlérett szőlőfürtjeiből, hosszú cefreáztatással készítettük ezt a borunkat. A 12 hónapos nagyfahordós ászkolás után palackban pihentettük a bort 6 hónapig, mielőtt a fogyasztók elé került.

Leírás:

Illatában a szőlőfajta dominál, melyet a fahordós érlelés jegyei támasztanak meg. Közepes testű, összetett bor hosszú korttyal, finom utóízekkel. Kerek tanninszerkezetű, ételekhez kiválóan párosítható balatoni vörösbor.

Ételajánlat:

Rántott húsokhoz, pástétomokhoz, rilette-ekhez, hurkák és kolbászok mellé is kitűnő választás.

Tihanyi Pinot Noir

Tihanyi Pinot Noir

3 800 Ft (bruttó)
Egységár: 5 067 Ft/liter
Szőlőfajta: Pinot Noir
Évjárat: 2019
Szárazsági kategória: száraz
Termőhely: Tihany, Óvári-szőlők
Jellemző: Fahordós, közepes testű vörösbor A: 13,11% S: 4,9g/l C: 0,8g/l
Készítése:

A szigorú tihanyi termékleírás betartása mellett a szőlőt szeptember elején teljes érettség állapotában szüreteltük, amikor még válogatás nélkül is 100%-ban egészséges fürtöket tudtunk betakarítani. A szőlő feldolgozása után 4 hétig ázott héjon a cefre, amikor is párhuzamosan az alkoholos erjedéssel, lezajlott az almasav lebomlása. A kész újbort 6 hónapra másodtöltésű barrique hordókba tettük, majd a palackozás után még fél évet pihentettük, hogy a kellemes palackbuké kialakulhasson.

Leírás:

A fajtától szokatlan markáns színű vörösbor, mely illatában elsőre könnyűnek hat. Közepes testű, puha textúrájú bor, a korty selymes, a sav és a tannin egyaránt szépen besimult, a hordóhasználat és a piros bogyójú gyümölcsök egyensúlyban vannak a kortyban.

Ételajánlat:

A bor kitűnően érzi magát a libaételekkel, nem ijed meg a fűszeresebb ázsiai ételektől sem, igazán azonban a sajttálak és sonkatálak legjobb kísérője.

Orion

Orion

6 300 Ft (bruttó)
Egységár: 8 400 Ft/liter
Szőlőfajta: Merlot
Évjárat: 2018
Szárazsági kategória: száraz
Termőhely: Tihany, Farkasverem-Dűlő
Jellemző: Barrique érlelésű, nagytesű vörösbor
Készítése:

A tihanyi Farkasverem-dűlő Merlot ültetvényeiről szüretelt, betöppedt szemű szőlőből készült bor. A cefre csömöszölésekor éreztük, hogy nagy bor van születőben.  Prémium magyar barrique hordóban 18 hónap érlelés után palackoztuk. Nagy izgalommal vártuk az Orion piacra kerülését, mert ezzel a borral célunk bemutatni, hogy a balatoni termőhely alkalmas a nagy potenciállal rendelkező, csúcsvörösborok elkészítésére is.

Leírás:

Sötét telt vörös szín, antociános lila színszélekkel, ami az érlelhető „Big Red” vörösborok jelzője. Illatában elsőre a hordófűszerek dominálnak, kóstoláskor kitölti a szájat és hosszan érezhetőek maradnak az aromaanyagok. Kerek savak, figyelemre méltó, de letisztult tannin. Második illatolásra azonban a kiszellőztetett borban felfedezhető a hordó 5 különböző ország fadongáiból összeállított sokszínű illatkavalkád. Vanília, füstös pörzsanyagok, cseresznyés pipadohány és a Merlot erdei gyümölcsei játszanak a pohárban. A kóstolási élmény a nemzetközileg is kiemelkedő csúcsvörösöket idézi.

Ételajánlat:

Párosítható liba- és bárányételekkel, nem ijed meg a fűszeresebb ázsiai ételektől sem, a füstölt húsok és halételeket élvezetét is kerekebbé teszi. Kiválóan szerepel különböző érlelt, füstölt vagy kecskesajtok mellet. Nem társasági bor azonban, a legszebb oldalát önmagában mutatja meg. Csak a szivart, az étcsokoládét és a csendes gondolatokat tűri meg igazán maga mellett.

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó Tovább - More