Szőlőmagpárna (Mikulás)

Szőlőmagpárna (Mikulás)
Ár: 4 000 Ft (bruttó)

Szőlőmagpárna (Mikulás)

A csodálatos szőlőmag

Ahhoz, hogy az ember kényelmesen és jól érezze magát, szüksége van melegre. Évszázadok óta kutatják annak lehetőségét, hogy a téli időszakban hogyan lehet  a testet és lelket melegítő hőt praktikus formában tárolni. Parázzsal töltött golyók, forró kövek, lábvizek, vagy a legkülönbözőbb anyagokból készített hőtároló üvegek gondoskodtak a meleg kezekről, lábakról és az előmelegített ágyakról. Ezek jótékony hatása azonban orvosi panaszok esetén, mint a hőkezelés egyik otthoni formája régóta ismert. A melegítő palackokkal szemben a magpárnák nagy előnye, hogy  a hőt tovább tartják, és nem hűlnek ki annyira, mint a folyadékok. Továbbá nincs olyan égési sérülés, mint egy kilöttyenő palacknál. A magpárnák tartalma a legkülönbözőbb lehet, mint pl. gabonafélék, búza, rozs, tönkölybúza, vagy gyümölcsmagok. Az utóbbiaknál a cseresznyemag mellett hőtárolásra kiválóan alkalmas a szőlőmag is. A szőlőmag apró mérete miatt, a zsákocskák könnyebben felveszik a kezelendő testrész formáját. Emiatt jól alkalmazhatók az érzékeny torok- és arcterületeken, továbbá csecsemők és kisgyermekeknél is.

 

Meleg kezelés

Nyugtató és lazító hatású. A meleg ellazítja az izmokat, javul a szövetek vérellátása, továbbá serkenti az anyagcserét. Izületi fájdalmak, izommerevség, megfázásos betegségek, menstruációs görcsök esetén eredményesen használható a szőlőmagzsákos hőkezelés. Alvási zavarok, feszült lelkiállapot esetén egy meleg, finom illatú szőlőmagzsák nyugtató és lazító hatású. Csecsemőknél és gyermekeknél hasfájás esetén, vagy a kiságy, babakocsi felmelegítésénél is nagy segítég a háztartásban egy szőlőmagpárna. Használatához tegyük be a szőlőmagpárnát 10 percre egy 120 fokos sütőbe, vagy másfél percre 800 W-on a mikrohullámú sütőbe.  A mikrohullámú sütőben való melegítéshez minden esetben olvassuk át a készülékünk leírását. A tűzveszély és az égési sérülések elkerülése érdekében a hőmérsékletet ne állítsuk túl magasra és a magzsákot ne melegítsük hosszabb ideig.

 

Hideg kezelés

A hidegben a bőrben lévő erek összehúzódnak, a bőrünk vérellátása csökken, így a fájdalomérzetünk is kisebb. Rövid ideig tartó hideg inger esetén az izomzat merevsége nő, ha ugyanez az inger hosszabb ideig tart, az izom lazulni kezd. A hideg szőlőmagpárna ficamok és zúzódások esetén éppen ezért kiválóan alkalmazható, ugyanis a duzzanatot  és a fájdalomérzetet csökkenti. Jótékony hatású a fejfájás és a fogfájás enyhítésére, de nagy segítség lehet szemfájdalmak, pl. allergiás betegek esetén a viszkető szemek hűtésére. Hidegkezeléshez a szőlőmagpárnát egy nylonzacskóba helyezve, betesszük a fagyasztóba, vagy a hűtőszekrénybe. Az égési sérülések elkerülése miatt, ügyeljünk arra, hogy a túlhűtött, vagy fagyott állapotban lévő párna ne érintkezzen közvetlenül a bőrfelületünkkel. Ha tehetjük, helyezzünk a hideg magpárna és a hűtendő testrész közé egy törölközőt, vagy valamilyen ruhaanyagot.

 

Kezelési útmutató

A szőlőmagpárnában a Gyukli Pince balatonfüredi ültetvényeiről származó, 100 %-ban organikus művelésű szőlők magja található, melyet strapabíró francia vászonba varrtunk. Az első pár melegítés alkalmával a magpárna illata a szőlő erjedő cefréjéhez hasonlít, amely pár alkalom után kellemes gabonás illatúvá alakul át. Rendszeres használat mellett a vászon a magok kipárolgása miatt belülről kifelé elszíneződhet, ilyenkor kevés mosószerrel 30 fokon kézzel vagy akár géppel is átmoshatjuk. Fontos, hogy a mosást követően mihamarabb kiszárítsuk, így elkerülhetjük a magok penészesedését. Reméljük, hogy ahogy mi is, Ön is egészséggel használja a magpárnáinkat!