Orion - Merlot Barrique 2020

Orion - Merlot Barrique
Ár: 9 500 Ft (bruttó)
Egységár: 12 667 Ft/liter

Orion - Merlot Barrique 2020

A Nivegy-völgyben található Tagyon-hegy ültetvényeiről szüretelt, betöppedt szemű szőlőből készült bor. A cefre csömöszölésekor éreztük, hogy nagy bor van születőben.  Prémium magyar barrique hordóban, a Five Star-ban érleltük 18 hónapig, ekkor kerültek egyensúlyba a hordó fűszerei és a Merlot szőlőfajta gyümölcsaromái. Nagy izgalommal vártuk az Orion piacra kerülését, mert ezzel a borral célunk bemutatni, hogy a balatoni termőhely alkalmas a nagy potenciállal rendelkező, csúcsvörösborok elkészítésére is.

Szőlőfajta
Merlot
Évjárat
2020
Szárazsági kategória
száraz
Termőhely
Nivegy-völgy, Tagyon-hegy
Jellemző
Barrique érlelésű, nagytestű vörösbor

Leírás

Sötét telt vörös szín, antociános lila színszélekkel, ami az érlelhető „Big Red” vörösborok jelzője. Illatában elsőre a hordófűszerek dominálnak, kóstoláskor kitölti a szájat és hosszan érezhetőek maradnak az aromaanyagok. Kerek savak, figyelemre méltó, de letisztult tannin. Második illatolásra azonban a kiszellőztetett borban felfedezhető a hordó 5 különböző ország fadongáiból összeállított sokszínű illatkavalkád. Vanília, füstös pörzsanyagok, cseresznyés pipadohány és a Merlot erdei gyümölcsei játszanak a pohárban. A kóstolási élmény a nemzetközileg is kiemelkedő csúcsvörösöket idézi.

Ételajánlat

Párosítható liba- és bárányételekkel, nem ijed meg a fűszeresebb ázsiai ételektől sem, a füstölt húsok és halételeket élvezetét is kerekebbé teszi. Kiválóan szerepel különböző érlelt, füstölt vagy kecskesajtok mellett. Nem társasági bor, a legszebb oldalát önmagában mutatja meg. Igazán csak a szivart, az étcsokoládét és a csendes gondolatokat tűri meg maga mellett.