Orion

Orion

2018
Szőlőfajta: Merlot
Szárazsági kategória: száraz
Termőhely: Tihany, Farkasverem-Dűlő
Jellemző: Barrique érlelésű, nagytesű vörösbor

Ár: 6 300 Ft (bruttó)

A tihanyi Farkasverem-dűlő Merlot ültetvényeiről szüretelt, betöppedt szemű szőlőből készült bor. A cefre csömöszölésekor éreztük, hogy nagy bor van születőben.  Prémium magyar barrique hordóban 18 hónap érlelés után palackoztuk. Nagy izgalommal vártuk az Orion piacra kerülését, mert ezzel a borral célunk bemutatni, hogy a balatoni termőhely alkalmas a nagy potenciállal rendelkező, csúcsvörösborok elkészítésére is.

Leírás

Sötét telt vörös szín, antociános lila színszélekkel, ami az érlelhető „Big Red” vörösborok jelzője. Illatában elsőre a hordófűszerek dominálnak, kóstoláskor kitölti a szájat és hosszan érezhetőek maradnak az aromaanyagok. Kerek savak, figyelemre méltó, de letisztult tannin. Második illatolásra azonban a kiszellőztetett borban felfedezhető a hordó 5 különböző ország fadongáiból összeállított sokszínű illatkavalkád. Vanília, füstös pörzsanyagok, cseresznyés pipadohány és a Merlot erdei gyümölcsei játszanak a pohárban. A kóstolási élmény a nemzetközileg is kiemelkedő csúcsvörösöket idézi.

Ételajánlat

Párosítható liba- és bárányételekkel, nem ijed meg a fűszeresebb ázsiai ételektől sem, a füstölt húsok és halételeket élvezetét is kerekebbé teszi. Kiválóan szerepel különböző érlelt, füstölt vagy kecskesajtok mellet. Nem társasági bor azonban, a legszebb oldalát önmagában mutatja meg. Csak a szivart, az étcsokoládét és a csendes gondolatokat tűri meg igazán maga mellett.

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó Tovább - More