Blog

Március 15-i híradó
2021-03-15

Ahogy minden évben, most is teljes erővel készülünk a hamarosan hozzánk érkező vendégekre. Minden évben egy picivel tapasztaltabban, tudatosabban állunk neki az év eleji felkészülésnek.

Idén már listát vezetünk az elvégzett munkákról és tervet írunk az előttünk állókról. Az elmúlt hetekben több fronton kezdtük meg az idei évet.
 

Pince
A rendszeres kóstolást követően az összeállt boroknak elindítottuk a forgalomba hozatali engedélyeztetését, majd ezen tételeknél elkezdtük a palackozást. 7 friss bor került első körben letöltésre. Magunk is meglepődtük, hogy előkészített és jól szervezett ütemtervvel, valamint megbízható munkaerővel, milyen jól haladt a palackozás. Bár a nagytestű, komplex fehérek és a vörösborok is szépen fejlődnek, de időre még van szükségük a palackba töltésig.

 

Fröccsterasz
A borászat udvarát úgy csinosítottuk ki, hogy idén is eljöhessetek hozzánk minden hétvégén a Fröccsteraszra. A tavaly megépült Lecsóműhely (üvegház) mellé újabb szabadtéri veteményest hoztunk létre. Megmetszettük a gyümölcsfákat, a rózsákat, átépítettük a sziklakertet, átgereblyéztük a füvet, a pince udvarának minden szegletét rendbe raktuk. Mi már látjuk magunk előtt a könnyű háttérzene mellett dőzsölő baráti társaságokat, a kockás pléden játszó gyerekeket, a szőlősorok között szelfiző romantikus fiatalokat.

 

Szőlő
A szőlőben a támberendezéseket javítjuk, drótot feszítünk, oszlopokat cserélünk. Ültetvényleltárt vezetünk, megtervezzük és előkészítjük az új telepítéseket. A napokban pedig elkezdtük az igazi meditációs open-air személyi tréninget, a metszést.

 

Vinotéka
A vinotékát is teljesen átalakítottuk. A borászat életéről és szőlőültetvéinkről vászonképek kerültek fel a falra, a fali polcokon megtekinthető a szőlőmag útja az olajig és az őrleményig. A mindennapi teendőinket elektronikus pincekönyv, új iratrendezők, bankkártya terminál, raktárkészlet nyilvántartó program teszi átláthatóbbá.

 

Marketing
A téli hónapokban szebbé varázsoltuk a honlapunkat és modernizáltuk az internetes áruházunkat. A grafikai munkák eredményeképp elkészült a borászatunkat méltóképp bemutató prospektus és néhány boroscímkénk ráncfelvarrást kapott. A régióban kivívott szerepünkbe nem szeretnénk belekényelmesedni, így november óta egy szerződéses partnercég segíti a Gyukli márkanév országos ismertségének növelését.

 

Napelem
December óta gyönyörűen működik a feldolgozó tetejére szerelt napelemrendszer, melynek munkáját naponta követjük a telefonon. Jó érzés látni, hogy egy napi termeléssel közel 200 km távolságba tudunk a hibrid autóval borokat kiszállítani. Olyan borokat, melyek előállításához nem használtunk permetszereket, nem terheltük feleslegesen a környezetünket. Olyan borokat, melyek íz és illatvilága kizárólag a szőlőfajtában kialakuló aromaanyagoknak köszönhető.

 

Ezekből a sorokból is látható, hogy tudatosan, a munkatársakkal egyeztetve, terveket készítve és az elmúlt időszak tapasztalatait felhasználva halad a munka a Gyukli Pincénél. A minőség folyamatos növelése mellett az ökológiai lábnyomunk egyre kisebb. Az idei évben is szeretnénk minél több érdeklődőnek bemutatni a felfogásunk szerint készített borokat és szőlőmagtermékeket. Szeretnénk emelett a napi és a heti munka után egy pohárban megkapaszkodva lelassulni, beszélgetni, kapcsolatokat ápolni, fejlődni. Ehhez az élménygyűjtéshez a természet adja az alapot, mi megteremtjük a feltételeket, ti pedig az egészet megtöltitek majd tartalommal.

Apropó...

Hallottátok, hogy a nemzetközi PAR Wine Award-on fehérbor kategóriagyőztesek lettünk? A Solaris az egész verseny második legmagasabb pontszámú bora lett (96 PAR pont). Mint évek óta mindig, most is csak annyit mondhatunk erre, hogy a természet jó. Ahhoz sem hozzátenni, sem elvenni nem szabad.

"Szenvedélyünk a természet"