Csapatunk

Gyukli Gyula
Alapító

Gyukli Gyula

Egy Sümeg melleti falucskában Dabroncon született. Balatonfüredi szakmai tanulmányai után a vendéglátás szempontjából jelentős éttermek konyháján gyakorolta a szakácsmesterséget. A drezdai Zwinger étterem, a balatonfüredi Arany Csillag vagy a Hotel Marina, mind fontos állomások voltak a szakmai karrier során. A szentantalfai pinceszövetkezet konyhavezetőjeként kapott kis szőlőterületet tehetjük felelőssé a borászat felé kacsintgatásnak, s végső soron a Gyukli-Pince létrejöttének is.

Az elmúlt közel négy évtizedben Gyukli Gyula életútja teljes mértékben borászat felé terelődött. Az első évtizedekben a Nivegy-völgyben készítette a borokat, a 2000-es évek eleje óta azonban az ültetvények és a pince is Balatonfüreden kerültek kialakításra. Aktív tagja a Balatonfüredi Borút Egyesületnek és Balatonvin Borlovagrendnek, zsűritagja számos regionális gasztronómiai rendezvénynek.

Határozott elképzelései, fiatalos életöröme és páratlan nagy humorérzéke egy pohár bor mellett felejthetetlen társaság.

Különös ismertetőjele, a homlokon hordott napszemüveg.