Szuperhold Bio Hibernal 2023

Szuperhold Bio Hibernal
Ár: 5 200 Ft (bruttó)
Egységár: 6 933 Ft/liter

Szuperhold Bio Hibernal 2023

A szuperhold jelenség kísérte azt a szüretet, amikor betakarítottuk a Hibernal szőlőfajta egészséges fürtjeit.  A hold gravitációs vonzásának köszönhetően ilyenkor a talajban felfelé mozog a víz és a tápanyag, amely ilyenkor bőségesen rendelkezésére áll a szőlőtőkéknek. A bogyók kíméletes feltárása és sajtolása után a borkészítés mindvégig kóracél tartályban zajlott. Az ülepített must irányított erjesztése alacsony hőfokon megy végbe, így megmaradnak a fajtára jellemző intenzív illatok. Érlelhető, összetett bor  Szuperhold, amely tökéletesen bemutatja a szőlőfajta és a termőhely közti összhangot.

Szőlőfajta
Hibernal
Évjárat
2023
Szárazsági kategória
száraz
Termőhely
Balatonfüred, Baricska-Dűlő
Jellemző
Intenzív illatú, sűrű textúrájú, ásványos, komplex fehérbor A: 12,0 % S: 5,9 g/l C: 1,0 g/l

Leírás

Halványsárga színű bor, illatában kirobbanóan friss, a Sauvignon Blanc-ra emlékeztető illatjegyekkel. Nem a vágott füves vegetális, hanem inkább a bodzavirágos, licsis illatok fedezhetőek fel a Hibernal borban. Ahogy melegszik a pohárban igazi trópusi gyümölcs bomba. A szájban az ízek ásványosságot tükröznek, feszes savaknak köszönhetően komoly benyomást kelt.

Ételajánlat

A petrezselyem, menta, bazsalikom, rozmaring típusú konyhai zöldfűszerekkel készülő ételeket nagyon szereti a Hibernal bor. Könnyedebb fehér és szárnyashúsokhoz, valamint a hal és tengeri ételekhez jól harmonizál. Sült zöldségek, saláták, kecskesajt, spárga mellé is kiváló kísérő.