Gyukli Bio Solaris 2019

Gyukli Bio Solaris
Ár: 4 500 Ft (bruttó)
Egységár: 6 000 Ft/liter

Gyukli Bio Solaris 2019

A Solaris egy gombás betegségeknek ellenálló szőlőfajta. A fajtával 2010 óta mind a szőlőben, mind pedig a pincében kemikáliák teljes kizárásával gazdálkodunk. A tökéletesen beérett szőlőfürtöket egy augusztus végi hajnalon elkezdtük kézzel betakarítani. A korai szüret ellenére elképesztő magas cukor és savtartalmakat mértünk a friss mustban. Acéltartályban irányított erjesztés mellett a fajtától elvárható kiemelkedő minőség született.

Szőlőfajta
Solaris
Évjárat
2019
Szárazsági kategória
száraz
Termőhely
Balatonfüred, Vörösmál-Dűlő
Jellemző
exotikus illatú, sűrű textúrájú, nagy testű reduktív fehér biobor A: 14,37% S: 7,8g/l C: 6,9g/l

Leírás

A friss borban az exotikus gyümölcsök aromái fedezhetőek fel a pohárban. Bár illatban visszafogottabb a 2018-as évjáratnál, a licsi, ananász, maracuja kavalkádot a határozott savgerinc támasztja meg kóstoláskor. Az ültetvény 10 évesen kezd beállni, ezért hosszan tart a korty, a nyelvünk minden pontján érezhető a magas beltartalom. Meggyőző sűrűségű, mégsem tolakodó textúrájú. Aromájában elegáns, összetett, fogyasztáskor nagy benyomást keltő bor.

Ételajánlat

Teljes kiőrlésű lisztből készült narancslekváros palacsintát ajánlunk hozzá, reszelt fekete csokoládéval és vörös borssal.