Feketefehér 2021

Feketefehér
Ár: 2 800 Ft (bruttó)
Egységár: 3 733 Ft/liter

Feketefehér 2021

Fehérbor technológiával készített Kékfrankos. Tudatosan olyan klónt telepítettünk, amely az érés során a bogyóhéjba kevés színanyagot, de elképesztően sok aromaanyagot termel. Így az optimálisan érett szőlőszemekből, a bogyók feltárása után a présből a sajtolás előtti színlevelet különválasztva fehérbort tudtunk készíteni.

Szőlőfajta
Kékfrankos
Évjárat
2021
Szárazsági kategória
száraz
Termőhely
Balatonfüred, Vörösmál-Dűlő
Jellemző
Reduktív, savhangsúlyos, karakteres fehérbor A: 11,5% S:7,8g/l C: 1,3g/l

Leírás

Színében halvány pink beütésű fehérbor, melynek illatai a Kékfrankos rozé fűszerességét idézik. A szőlő feldolgozása során a színlében általában magasabb a savtartalom, mint a préslében. A Feketefehér borunkat a színe mellett ez a karakteres savszerkezet teszi izgalmassá, eltarthatóvá és különlegessé. Régi vágyunk vált valóra ezzel a borral. A borvidék meghatározó szőlőfajtájának, a Kékfrankosnak mind a három arcát be tudjuk mutatni a fehér, rozé és vörösborunkkal.

Ételajánlat

A bor, határozott savgerinccel és a fajtához méltó fűszerességgel olyan ételek kísérője, melyek a magyaros konyhában gyakran előfordulnak. Zsíros, fűszeres, csípős ételeket kiválóan kiegészít. Azonban egyedülállósága miatt, önállóan vagy fröccsben is kiválóan szerepel.