Feketefehér

Feketefehér

2019
Szőlőfajta: Kékfrankos
Szárazsági kategória: száraz
Termőhely: Balatonfüred, Vörösmál-Dűlő
Jellemző: reduktív, savhangsúlyos, karakteres fehérbor

Ár: 2 450 Ft (bruttó)

Fehérbor technológiával készített Kékfrankos. Tudatosan olyan klónt telepítettünk, amely az érés során a bogyóhéjba kevés színanyagot, de elképesztően sok aromaanyagot termel. Így az optimálisan érett szőlőszemekből, a bogyók feltárása után a présből a sajtolás előtti színlevelet különválasztva fehérbort tudtunk készíteni.

Leírás

Színében halvány pink beütésű fehérbor, melynek illatai a Kékfrankos rozé fűszerességét idézik. A szőlő feldolgozása során a színlében általában magasabb a savtartalom, mint a préslében. A Feketefehér borunkat a színe mellett ez a karakteres savszerkezet teszi izgalmassá, eltarthatóvá és különlegessé. Régi vágyunk vált valóra ezzel a borral. A borvidék meghatározó szőlőfajtájának, a Kékfrankosnak mind a három arcát be tudjuk mutatni a fehér, rozé és vörösborunkkal.

Ételajánlat

A bor, határozott savgerinccel és a fajtához méltó fűszerességgel olyan ételek kísérője, melyek a magyaros konyhában gyakran előfordulnak. Zsíros, fűszeres, csípős ételeket kiválóan kiegészít. Azonban egyedülállósága miatt, önállóan vagy fröccsben is kiválóan szerepel.

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó Tovább - More