Bio Muscaris Desszert 2020

Bio Muscaris Desszert
Ár: 7 500 Ft (bruttó)
Egységár: 15 000 Ft/liter

Bio Muscaris Desszert 2020

A Muscaris egy gombás betegségeknek ellenálló szőlőfajta. A fajtával 2010 óta mind a szőlőben, mind pedig a pincében kemikáliák teljes kizárásával gazdálkodunk. A tökéletesen túlérett szőlőfürtöket az augusztusi lehálózás után szeptember közepén takarítottuk be. Elképesztő magas cukor (28 M/M) és savtartalmakat mértünk a friss mustban. Acéltartályban irányított, fajélesztő nélküli spontás erjesztés mellett a fajtától elvárható kiemelkedő minőség született.

Szőlőfajta
Muscaris
Évjárat
2020
Szárazsági kategória
édes
Termőhely
Balatonfüred, Vörösmál-Dűlő
Jellemző
Exotikus illatú, sűrű textúrájú, nagy testű reduktív fehér biobor A: 11,79% S: 5,87g/l C: 139,2g/l

Leírás

A friss borban az exotikus gyümölcsök aromái fedezhetőek a pohárban. Az utóbbi évjáratok legkiemelkedőbb illat és ízvilágú Desszert bora, a licsi, ananász, maracuja kavalkádot a határozott savgerinc támasztja meg kóstoláskor. A szőlőnövény gyökere immáron mélyebb rétegekből veszi fel a tápanyagot és az ásványokat, ezért hosszan tart a korty, a nyelvünk minden pontján érezhető a magas beltartalom. Meggyőző sűrűségű, mégsem tolakodó textúrájú. Aromájában elegáns, összetett, fogyasztáskor nagy benyomást keltő bor.

Ételajánlat

Teljes kiőrlésű lisztből készült narancslekváros palacsintát ajánlunk hozzá, reszelt fekete csokoládéval és vörös borssal.