Rólunk

A Gyukli Pincében közel négy évtizede készítjük a Balaton régió kiváló borait. A világfajták mellett óriási hangsúlyt fektetünk a magyar szőlőfajtákból készülő borokra is. Az elmúlt évek kísérleti szőlőtelepítéseivel a gombarezisztens fajták térnyerését, talajművelési módokat és olyan zöldtakaró mendzsmentet valósítottunk meg, melyek az ökológiai szőlészet jegyében a borvidékben rejlő adottságokhoz még jobban illeszkedve emelik a térség idegenforgalmi jelentőségét.

Gazdálkodóként hisszük, hogy a természet tiszta, ezért mind a szőlőben, mind pedig a pincében lehetőség szerint kemikáliák nélkül asszisztáltunk annak folyamataihoz. Kiemelt hangsúlyt fektetünk a szőlőültetvények hosszútávon fenntartható jó egészségügyi állapotának megőrzésére, a termőterülethez illeszkedő fajta gondos megválasztására és a gazdálkodás során kialakuló ökológiai lábnyom csökkentésére. Boraink készítése egy apró felelősségvállalás a környezetünk és egészségünk érdekében, melynek kóstolásakor válik egyértelművé, hogy hosszútávon az ökológiai gazdálkodás az egyetlen járható út.

Borainkkal a Balatonfüred-Csopaki borvidék adottságainak és a vegyszermentes gazdálkodásban rejlő potenciálnak páratlan kombinációi születnek meg évről-évre.

Kapcsolatfelvétel

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó Tovább - More

Regisztráció